fredag 4. juli 2008

Frank ZappaMitt største idol som gjorde en helvettes nyttåraften, til en utrolig fantastisk kveld.

Frank Zappa var alt. Han var en komponist, sanger, gitarist, plateprodusent og film ressisør. Desverre døde av 4. desember 1993 av prostata kreft. Før han døde satt han oftes nede i kjelleren sin, røkte sine sigaretter og arbeidet med sin musikk.

Musikken til Zappa kan man ikke sette i bås. Man kan vel si at tekstene hans hadde mye humor, men også litt sarkasme. Men selve musikken hans kunne hvert fra rock til jazz. Stemmen hans er heller ikke fantastisk nydelig, me
n med hans tekster og melodi kan ingen andres stemme passe inn.

Musikk og film var ikke bare det han sto for. Han var beinhard narkotikamotstander. Han sparket musikere han jobbet med hvis de brukte dop.

Gjennom hans 53 år fikk han laget 9 filmer og 60 album. Og på 70-tallet hadde han fått fire barn.
Moon Unit Zappa, Dweezil Zappa, Ahmed
Zappa, og Diva Muffin Zappa.

Dweezil Zappa er ute og turnerer med Zappa sitt verk. Frank Zappa ville lære mennesker å sette pris på musikken. Og derfor vil Dweezil fortsette med det store ønsket til faren sin. Å la unge mennesker som knapt vet hvem Frank Zappe var, få et nytt blikk på musikken.

Frank Zappa er, og har alltid hvert en stor helt. Selv om han har gjort sine feil så lærte han meg å sette pris på musikken. Jeg ambefaller dere virkelig å høre på Frank Zappa.

www.zappa.com -dette er siden hans.
3 kommentarer:

Malene sa...

Han døde på bursdagen min ,haha.

Weronika sa...

Mye å le av igrunn.

Malene sa...

Åh, ikke sånn ment da. Men det var litt rart at han døde på bursdagen min, til og med årstallet liksom!